„Креирамо бесконачно“ у Смедереву

Подели вест

У научном клубу Смедерево, 17. септембра одржана је последња радионица пројекта “Креирамо БЕСКОНАЧНО” Овом приликом учесници су сумирали радове, утисаке и резултате претходних радионица које су одржане у оквиру пројекта.

Пројекат „Креирамо БЕСКОНАЧНО“ обухватао је пет радионица кроз које су се ученици уознавали са математичким појмом бесконачности. Тражили смо разне примере у природи и свакодневници који описују бесконачност како би је лакше разумели.

“Јурили” смо мрава по Мебијусовој траци, покушавали да јој измеримо дужину, сецкали на једелове и добијали нове. Појмом бесконачности бавили смо се и кроз дискусију о скуповима парних и непарних бројева. Учесници су имали прилике и да се кроз уметнички приступ посвете креирању фрактала и кроз понављање структура уче о бесконачним низовима.

Пројекат „Креирамо БЕСКОНАЧНО“ спојем математичких, уметничких и филозофских приступа деци покушава да компликоване математичке појмове поједностави и учини лако разумљивим. Жеља нам је да разбијемо увек присутан страх од математике.