M3уКИ у НК Кикинда

Подели вест

Научни клуб Центра за стручно усавршавање Кикинда организoвао је 12.-16.10.2020. манифестација М3уКи која је  промовисала  математику и образовање. Радионицама је присутвовао мањи број учесника због ситуације око Корона вируса. Манифестација се организује у циљу промоције математике за ученике основних и средњих школа у Кикинди.

Научни клуб Центра за стручно усавршавање Кикинда реализовао је  радинице-такмичење у оквиру пројекта ”М3уКи”, који се финансира по Јавном позиву Центра за промоцију науке. 

Прва радионица под називом СтрингАрт била је одржана   12. и 13.10.2020.  у Научном клубу, док је представљање пројеката одржано у школи, чији ђаци су били део радионице. Тема пројекта била је   приближавање математике млађем узрасту.

 Циљем популаризације науке и математике, приближавања математике свим узрасним категорија, кроз визуелизацију, покрет и игру желимо да прикажемо повезаност математике са светом око нас. Жеља нам је да математику учинимо привлачнијом и да ово постане традиционална манифестација која ће окупљати младе.

Активности су спроведене  у току недељу дана. То су радионице Нацртај моје име, Оригами, СтрингАрт на којима повезујемо математику са уметношћу.

Радионица СтрингАрт је  одржана 12. и 13.10.2020. на радионици учесници повезивањем знања из математике и уметности, уз употребу игле конца праве уметничко дело.

Радионица Оригами која је одржана 14.10.2020.  учесници повезују математику и технику Оригами за прављења фигура у простору.

Радионица Нацртај моје име је одржана  15.10.2020. На овој радионици учесници коришћењем знања из  математику прве уметничко делу- слику свог имена.