„ПРИРОДА РАДИ ЗА НАС, А МИ ЗА ЊУ?“ у Крагујевцу

Подели вест

Научни клуб Центра за образовање Крагујевац, реализовао је у периоду 26-27.10.2020.године, раидонице у оквиру пројекта „Природа ради за нас, а ми за њу?“, који се финансира од стране Центра за промоцију науке кроз Јавни позив за подршку пројектима промоције и популаризације науке у Научним клубовима. 

Здрава животна средина је основ за очување људске егзистенције и одрживог развоја друштва. Њу чини природа која нас окружује, као и оно што је човек створио користећи науку и технологију како би задовољио своје потребе. Људске потребе су разнолике, расту и непрестано се мењају са развојем технологије. Нажалост, ресурса за задовољење тих потреба је све мање, док је у исто време негативан утицај људи на животну средину све већи. Овај пројекат понудио је могућност учесницима да направе макете индустријски јако важних постројења који чувају животну средину, а раде по законима физике.

Циљ пројекта је да се пробуди свест малдих људи о обновљивим изворима енергије и очувању животне средине. Ауторке и реализаторке су Милена Живковић, истраживач сарадник на ПМФ-у Крагујевац и Невена Пауновић, еколог.