„ЈА – ЧУДЕСНО МАЛО БИЋЕ“ у Крагујевцу

Подели вест

Научни клуб Центра за образовање Крагујевац, реализовао је 08. октобра.2020.године, радионице у оквиру пројекта „Ја – Чудесно Мало Биће“, који се финансира од стране Центра за промоцију науке кроз Годишњи програм рада Научног клуба. 

Радионице су реализоване у ПУ „Ђурђевдан“, у вртићу Бубамара, за четири групе предшколаца. Ауторке и реализаторке су: Сузана Милановић, струковни васпитач, специјалиста за драмско васпитање и Зорица Поповић, професор разредне наставе.

Циљ пројекта је популаризација науке и упознавање деце предшколског узраста са грађом и функцијом људског тела. Кроз занимљиве огледе и игру, као и едукативни филм на крају деца су имала прилику да на интересантан начин уче и истражују људско тело, грађу и функцију, и да уз помоћ едукатора, а и сами ситраживањем, дођу до одговора на нека од питања која имају везе са људским телом: Како „ради“ људско тело?, Зашто срце куца?, Шта је скелет? и др.

„Претпоставимо да негде постоји планета без школе и наставника, где нема учења на силу, а ипак, становници те планете живе заједно, разговарају и – замислите – науче све што им је за живот потребно! То је дететов начин учења. То је пут који оно следи. Оно учи све, незнајући да је то учење, и на тај начин узима мало од несвесног, мало од свесног, и корача стазама радости и љубави“ (Марија Монтесори)