КОНЦЕРТ ЗА ФИЗИКУ И ДВА ЛОКВАЊА БЕЗ ПАЊА у Крагујевцу

Подели вест

Научни клуб Центра за образовање Крагујевац, реализовао је у среду, 17.03.2021. године, радионице у оквиру пројекта „Концерт за физику и два локвања без пања“,који се финансира од стране Центра за промоцију науке кроз Јавни позив за подршку пројектима промоције и популаризације науке у Научним клубовима. Радионице су реализоване у ОШ „Живадинка Дивац“, у Крагујевцу и укупно је на две радионице присуствовало 27 ученика и 2 професорке разредне наставе.

Пројекат има за циљ да, промовише и популаризује науку уз подизање научне писмености, развијање позитивног става према науци и способности повезивања знања из различитих области науке и уметности

Аутори и реализатори пројекта су: Јелена Радовановић, наставник физике у ОШ „Слободан Секулић“ у Ужицу, Ивана Тодоровић, наставник физике и информатике и рачунарства у ОШ „Саво Јовановић Сирогојно“ у Сирогојну и Владан Младеновић, наставник физике у ОШ „Иван Вушовић“ у Ражњу.

На радионицама, учесници су имали прилику да направе различите жичане инструменте и друге изворе звука различитих фреквенција. Измере фреквенцију направљених извора и увежбају заједничко извођење једноставне мелодије на направљеном инструменту. Читав концепт заснован је на вршњачком учењу уз подстицање сарадње и комуникације међу децом.

У складу са актуелном епидемијском ситуацијом, радионице су реализоване за мање групе ученика, уз поштовање свих прописаних мера заштите.