Европска ноћ истраживача у Нишу

Подели вест

Поводом обележавања НОЋИ ИСТРАЖИВАЧА, која се дванаести пут организује у Србији, а пети пут у Научном клубу Регионалног центра у Нишу, у петак 24.09.2021. позивамо Вас да учествујете у занимљивим садржајима које смо организовали. Онлајн активности одржавају се преко Зум платформе , а предавачи нам долазе са Природно – математичког факултета у Нишу, Института за ратарство и повртарство из Новог Сада, Гете –Института из Београда и Удружења Екогенеза из Београда. Учесници предавања и радионица, сазнаће податке о хемијским процесима који прате технолошки поступак и интересантне информације о добијању пива; шта су солитарне пчеле и каква је њихова улога у екосистемима; зашто је битно да се све већи број људи информише о еколошким темама , шта је дигитални факултет за децу и како се може учити на новој платформи Гете-Института, као и како се проблемски задаци могу решавати кроз забаву. Са иницијативом Школе: “Партнери будућности“ упознаће нас гимназијалци једне нишке гимназије.

Овогодишњи програм за све заинтересоване на линку: Zoom link: https://us02web.zoom.us/j/81320313852?pwd=R21kLytTUklzVzUvaHlTNGV3b2lkUT09
Meeting ID: 813 2031 3852 Passcode: yNU6Dy

Европска ноћ истраживача у Србији финансирана је из програма Хоризонт 2020, који представља највећи програм Европске уније за истраживање и иновационе делатности, а у оквиру потпрограма „Марија Склодовска-Кири“. Овогодишња манифестација у Србији се реализује кроз један пројекат.

Пројекат Reconnect Restart 3 (Research, Connections, Networks and Culture)води Креативно едукативни центар из Новог Сада, а партнери на овом пројекту су Универзитет у Новом Саду,  Удружење научних комуникатора – НАУКОМ, Центар за промоцију науке и Висока техничка школа струковних студија Суботица.

Све информације о садржајима и дешавањима овогодишње Европске ноћи истраживача могуће је проверити на сајту www.nocistrazivaca.rs, као и на Фејсбуку, Јутјубу и Инстаграму

Овај унос је постављен у Ниш. Означити линк.