”Волфганг Амадеус Моцарт – дечак апсолутног слуха” у Горњем Милановцу

Подели вест

Научни клуб ПУ „Сунце“ из Горњег Милановца реализовао је другу од осам радионица у оквиру пројекта „Породице, дечаци и девојчице који су променили свет“,  који се финансира по Јавном позиву Центра за промоцију науке. Први део радионице „В.А.Моцарт – дечак апсолутног слуха“ реализован је у Научном клубу Горњи Милановац, где су деци представљени инсерти из фила „В.А.Моцарт“ из 1991 године. Циљ радионице јесте био упознавање деце са детињствм В.А.Моцарта и његових дела. Уз неколико њењгових композиција деца су стварала покрете по слуху и такту. 

Други део радионице је одржан у ОШ Краљ Александар I у Горњем Милановцу, где је наставник музичке културе Милош Живковић заједно са ђацима петог разреда деци представио музику као уметност, упознао децу са неким инструментима, дочарао дело В.А.Моцарта кроз концерт и сопственим извођењем. 

Током ове радионице деца су се упознала са именом В.А.Моцарта, његовим одрастањем и његовом музиком. Кроз радионицу деца су добила сазнања о врстама музике, када је она настала, како се изражава, како се бележи а најважније од свега развили смо интересовање и љубав према овој врсти уметности. 

Радионицу реализовали : Петровић Драгана и Ђоковић Јелена са старијом васпитном групом објекта II