Обновљиви извори енергије у Нишу

Подели вест

Научни клуб Регионалног центра  Ниш наставља са пројектима које реализује кроз активности  годишњег програма одобрених од стране Центра за промоцију науке. У понедељак 15.11.2021. од  19:00-20:00 часова, реализују се друго  предавање у пројекту „Употреба геопросторних података и обновљиви извори енергије“

С обзиром на актуелну епидемијску ситуацију,  предавање ће се реализовати у онлајн формату, путем ЗУМ  платформе.

Обновљиви извори енергије су кључно решење у борби против климатских промена, али нажалост њихово коришћење има негативне последице по животну средину.  Kако бољег решења нема, свет се окреће обновљивим изворима енергије и њихова примена све више расте. Због тога је неопходно планирати употребу различитих извора енергије у складу са могућностима и ресурсима које простор нуди. У предавању ће бити представљене предности и мане различитих извора енергије, као и како је могуће примењивати отворене геопросторне податке у анализи погодности терена за употребу обновљивих извора енергије.

Предавач: Тијана Јаковљевић је асистент на Катедри за физичку географију на Географском факултету Универзитета у Београду. Радила је као наставник географије  у Интернационалној школи „Brook Hill“ која ради према Кембриџ програму образовања. Била  је координатор пројекта „Шуме и клима“ који је међународно надграђиван. Аутор је и водитељ емисије Пет минута за географију на Brainz TV  научном каналу.

Пријављивање је могуће на пријавном листу НК Ниш  на : naucniklubnis@gmail.com 

Сви  наставници  који учествују у пројекту добијају потврду о стручном усавршавању у установи.

Линк путем којег можете пратити предавање добићете на своју мејл адресу након извршене пријаве. Рок за пријаву за  предавање је понедељак, 15. новембар 2021. године.

Овај пројекат финансира Центар за промоцију  науке Београд.

Овај унос је постављен у Ниш. Означити линк.