”Spelling Bee” у Крагујевцу

Подели вест

У оквиру реализације активности предвиђених Годишњим програмом рада Научног клуба Крагујевац, који се финансира од стране Центра за промоцију науке, у суботу, 27. новембра 2021. године, реализоване су квалификационе рунде у оквиру пројекта „Spelling Bee“. 

Ученици су се такмичили у спеловању речи на енглеском језику. Укупно је било пријављено четрнаест школских тимова из Крагујевца, Аранђеловца, Даросаве, Раче, Лапова и Доње Шаторње, који су се такмичили у четири квалификационе групе. Најбољи тимови су se пласирали у финале, које ће се реализовати 11. децембра 2021. године., у Првој крагујевачкој гимназији. Ово такмичење се реализује у сарадњи и уз подршку Школске управе Крагујевац.

Примарни циљ овог програма је да се оснаже ученици у вештини спеловања енглеског језика кроз занимљиво такмичење које подстиче тимски рад и такмичарски дух. Поред тога, на овај начин популаризујемо лингвистику као науку о језику, кроз искуствено учење и развој језичких вештина.

Аутор и реализатор је др Ненад Миладиновић, професор енглеског језика и књижевности, саветник спољни сарадник ШУ Крагујевац.

У финале такмичења су се пласирали школски тимови из следећих школа:

  • Прва крагујевачка гимназија, Крагујевац;
  • ОШ „Светолик Ранковић“, Аранђеловац;
  • ОШ „Карађорђе“, Рача и 
  • ОШ „Светозар Марковић“, Крагујевац.

Свим ученицима и њиховим наставницима захваљујемо и честитамо на учешћу.