САСТАНАК ПРОЈЕКТА RETHINK У БЕОГРАДУ

Подели вест

5. априла у Центру за промоцију науке одржан је радни састанак пројекта RETHINK, на коме су учествовали представници ЦПН и партнери са Универзитета западне Енглеске (UWE – University of the West of England, Bristol) из Велике Британије.

Овом приликом је, између осталог, тестиран и протокол који развијају партнери из Бристола. Први део радног пакета 1 (WP1) пројекта RETHINK, је мапирање терена наyчне комуникације. Како би истраживање било релевантно за сваку појединачну земљу која је укључена у процес, и коришћење након тога било прилагођено за лаку употребу корисницима, извршено је тестирање протокола „на терену“ у Београду. За време посете партнера из Велике Британије, настављена је разрада будућих активности на пројекту, и разматрани су наредни кораци које ЦПН треба да спроведе у предстојећем периоду у сарадњи са осталим члановима конзорцијума.

Подсетимо да су партнери Центра за промоцију науке на пројекту који je предвиђен да ће трајати  36 месеци: ECSITE – ASSOCIATION EUROPEENNE DES EXPOSITIONS SCIENTIFIQUES TECHNIQUES ET INDUSTRIELLESUWE – UNIVERSITY OF THE WEST OF ENGLAND, BRISTOL, Велика Британија, ZU – ZEPPELIN UNIVERSITAT GGMBH, Немачка, SML – S.I.S.S.A. MEDIALAB SRLDBT – FONDEN TEKNOLOGIRADET, DANISH BOARD OF TECHNOLOGY FOUNDATION, Данска.