ПРЕДАВАЊЕ „ЧИЊЕНИЦЕ И МИТОВИ О ЧАРЛСУ ДАРВИНУ“ У КИКИНДИ

Подели вест

У уторак, 12.02.2019. године са почетком у 12:30 часова у организацији Научног клуба Центра за стручно усавршавање Кикинда, одржано je предавање „Чињенице и митови о Чарлсу Дарвину“

Поменуто предавање одржала је професорка биологије Бојана Пењин у знак обележавања рођендана Чарлса Дарвина, а предавању је присуствовало 65 ученика из основних и средњих школа.

Реализаторка је присутне упознала са животом и радом Чарлса Дарвина,  Теоријом еволуције по којој се сви животни облици развијају путем природне селекције. Присутни су, такође, упознати са Дарвиновим путовањем на острво Галапагос. Дарвин је објавио своју теорију еволуције са уверљивом евиденцијом у својој књизи „О пореклу врста“ из 1859. Године. Учесницима је, између осталог, представљено Дарвиново проучавање јединки, њихова јединственост као и прилагођавање  условима живота.

Присутни су, такође, упознати са истраживачким радом Чарлса Дарвина. Професорка је учеснике  подсетила на чињеницу да је Дарвин дао значајан допринос оповргавању мишљења према коме је човека створио Бог, тако што је доказао да су све врсте током времена произашле из заједничког претка.