”ИЛУСТРУЈ САМ СВОЈ РЕЧНИК НАУКЕ” у Крагујевцу

Подели вест

Научни клуб Центра за образовање Крагујевац, реализовао је у периоду 28-29.09.2020.године, радионице у оквиру пројекта „Илуструј сам свој речник науке“,који се финансира од стране Центра за промоцију науке кроз Јавни позив за подршкупројектима промоије и популаризације науке у Научним клубовима. Радионице су реализоване у Научном клубу, и у два дана реализације, укупно је присуствовало 24. ученика из пет крагујевачких основних школа. 

Пројекат има за циљ да искористи пун потенцијал вршњака који се међусобно добро познају. Између вршњака се развија блискост, пријатељство и гради осећај припадности. Баш због ове чињенице вршњачка едукација представља посебан вид учења, пружа добар основ за развијање тимског духа и лакшег усвајања градива.

Ауторке и реализаторке пројекта су: Милена Живковић, истраживач сарадник на ПМФ-у Крагујевац и Александра Живадиновић, професор математике у Првој крагујевачкој гимназији.

На радионицама, учесници су добили потребан материјал за прављење тродимензионалних геометријских облика, разне логичке задатке и математичке мозгалице, као и потребан материјал за трагање за најинтереснатнијим подацима из биографија великана математике и физике.

Добијена решења и информације учесници су представили на креативан и другачији начин, а након активности водила се занимљива дискусија о повезаности ове две природне науке.

Ово лепо дружење завршено је квизом и доделом диплома учесницима.