Пројекат НАСТАВА НА ДАЉИНУ у Нишу

Подели вест

Пројекат за наставнике основних и средњих школа под називом  „Настава на даљину- Искуства у различитим облицима наставе: телевизија, апликације за снимање, предности и мане“ реализован је 29.10.2020. у Научном клубу. Пројекат је одобрен као део годишњег програма Научног клуба Ниш за 2020. годину од стране Центра за промоцију науке Београд. 

Пројекат је окупио наставнике, којима је ова тема  тренутно актуелна и због поштовања препоручених епидемиолошких мера, непосредно предавање у сали пратило је 15 наставника, а 65 наставника укључено је путем апликације Зоом платформе.Наставници који су од почетка пандемије били укључени у пројекат снимања часова наставе на даљину путем платформи медијског система РТСа и снимили велики број часова, представили су примере добре праксе примене ИКТ-а у настави, могућност осмишљавања нових методичких приступа настави и упознали присутне са новим методама рада у дигиталном окружењу. 

О својим искуствима говорили су мр Дејан Бошковић, наставник биологије у ОШ „Иво Андрић“ у Београду и мр Анђелка Петровић, професорка српског језика и књижевности у Математичкој гимназији у Београду.Часови ових наставника изабрани су као најбољи примери наставе на даљину  на наградном конкурсу ЗУОВа –Магија у рукама наставника. Овај пројекат и одржано тематско предавање су драгоцено искуство за све наставнике, који  су тренутно укључени у процес снимања часова за ученике.