Европска недеља истраживача у Научном клубу Ниш

Подели вест

Једанаеста по реду Европска ноћ истраживача одиграће се последњег петка у новембру у чак 28.градова широм Србије.

Овогодишња Ноћ истраживача у нишком Научном клубу  упознаје ученике са изложбом Спектри и одговара на многа питања о светлости и спектрима електромагнетног зрачања. Др Милан Милошевић са Департман а за физику открива нам зашто црне рупе привлаче огромну пажњу. Шта је грађанска наука о биодиверзитету и може ли живот на земљи да се прилагођава променама  ако нема могућност избора и шта је улога грађанске науке прича  нам др Војислав Васић, орнитолог, а проф др Татјана Михаилов Крстев подећа да нас природа често задивљује, али и све чешће опомиње.

Како смо се приближили свету 3Д штампе и како се сваки облик који видимо  уз одредјене програме за моделовање може  претворити у опипљиву реалност , у свом видео запису прецизира  тим са  нишког Електронског факултета. Који су принципи детоксикације организма и које је научно објашњење значаја балнсиране исхране  сазнајемо у причи проф др Станише Стојиљковића. Уз то следи нам  занимљива  авантура која прати пут од  апликције до добијања и реализације   пројекта Еразмус + КА1 мобилности за наставнике .

Програм Научног клуба Регионалног центра Ниш реализује се кроз пројекат ReFocuS 3.0.

Европска ноћ истраживача у Србији финансирана је из програма „ХОРИЗОН 2020“ који представља највећи програм Европске уније за истраживање и иновационе делатности, а у оквиру потпрограма Марија Склодовска-Кири.

Све информације о садржајима, локацијама и сатници овогодишње Ноћи истраживача могуће је проверити на сајту: nocistrazivaca.rs

Овај унос је постављен у Ниш. Означити линк.