Пројекат Питај и смишљај у Нишу

Подели вест

По плану активности Нучног клуба, настављају се реализације у  фебруару  у пројекту „Питај и смишљај – развијање комуникативних вештина и мотивисаности младих кроз истраживања и разговоре са истакнутим Србима савременицима“. Пројекат је одобрен као део годишњег програма Научног клуба Ниш за 2020. годину од стране Центра за промоцију науке Београд. 

Разговор са научником биће реализован онлајн у суботу 27.02.2021. са почетком у 12.00 часова.  Саговорник је Душан Павловић- астрофизичар  из Истраживачке станице Петница. Током сусрета он  упознаје ученике са астрономијом као науком, њеним најважнијим задацима и досадашњим достигнућима.

У пројекту учествује група  ученика нишких гимназија . Део ученика ће у припремама за овај разговор изучавати историју астрономије, њен развој и повезаност са другим наукама, док ће друга група ученика овој теми прићи са стране књижевне науке и историје уметности. Обе групе ученика треба да прођу кроз трансформацију и подизање свести о томе како нова астрономска открића утичу на савремену цивилизацију и на који начин се савремено друштво и његов појединац могу припремати за промене и сами доприносити квалитетним променама.

Модератор у овом сусрету је Милица Вучковић, професор књижевности и српског језика, аутор пројекта. 

Овај унос је постављен у Ниш. Означити линк.