М3уКИ у Крагујевцу

Подели вест

Научни клуб Центра за образовање Крагујевац, реализовао је у периоду 07.04.-15.04.2021.године, радионице у оквиру пројекта „М3 у КИ“,који се финансира од стране Центра за промоцију науке кроз Јавни позив пројектима за промоцију и популаризацију науке у Научним клубовима.

Циљеви пројекта су: промоција и популаризација науке уз подизање научне писмености и развијање позитивног става према науци и способност повезивања знања из различитих области науке и математике.

Током ових занимљивих радионица учесници су имали прилику да опробају своју вештину и брзину употребе бројева и операције са бројевима, као и да повежу математику и уметност користећи Декартов правоугли координатни систем. На тај начин добили смо, уз мало науке и пуно забаве, јединствене, интересантне и лепе слике имена и других појмова из живота.

У складу са актуелном епидемиолошком ситуацијом, радионице су реализоване у онлајн формату, у периоду од 07. априла до 15. априла 2021. године, путем zoom платформе. Реализовано је укупно 5 радионица, на којима је присуствовало 63 ученика из основних школа у Крагујевцу и региону.

Реализатор радионица је Данило Боровница, професор математике.