Робот који прати Сунце у Шапцу

Подели вест

Ове школске године у сарадњи са Центром за промоцију науке и шабачким младим научницима, професорима и наставницима покрећемо серију радионица, научних разговора и дискусија на најразличитије теме у Научном клубу Шабац.

У петак 04. јуна 2021. године, реализоваће се још један у низу од пројекат под називом „Робот који прати Сунце“ од 12.00 до 15:00 часова. У оквиру пројекта реализоваће се едукација на тему – соларна енергија. Учесници пројекта биће у могућности да самостално подешавају параметре на 3Д штампачу и да пројектују делове за робота који ће пратити Сунце, тако да сунчеви зраци падају под правим углом да би степен искоришћености био максималан.

Желимо најлађима олакшамо разумевање соларне енергије као извору чисте енергије, опцијама за њено складиштење и дистрибуцију – предности и мане.
Са нама ће бити аутор „Робота који прати Сунце“ – Милан Савић, дипломирани инжењер електротехнике, професор у Техничкој школи Шабац.. Учесници ће бити ученици 4. разреда Средње Техничке школе Шабац.