Ко је јурио Гагарина? радионица у Кикинди

Подели вест

Научни клуб Центра за стручно усавршавање Кикинда реализује радионицу у оквиру пројекта „Ко је јурио Гагарина“, који се финансира по Јавном позиву Центра за промоцију науке. Тема пројекта је  космонаутика и посвећена је обележавању 60. годишњице  првог лета човека у космос.   Радионица је намењена ученицима основне школе и одржаће се  19.10.2021. године, од 16-17:30 часова у просторијама Научног клуба.

  Радионица се састоји из два дела. У првом делу ће ученици проширити i проверити своја знања из астрономије. Активности: презентација о развоју космонаутике са квизом знања и практични рад- растојање васионских тела у Сунчевом систему.  У другом делу радионице  ученици ће имати прилику да кроз телескоп посматрају  Земљи најближе небеско тело, Месец.

Школским програмом је време за изучавање науке о  космосу кратко,  a често одрасли више знају о астрологији него о астрономији. Многима су звезде и Даница и падалицa,  а светлосном годином, мисле да се мери време. Овим и неким другим  грешкама у знању,  кроз занимљиве активности, бавићемо се на овој  радионици.