Чаробни свет магнета у Кикинди

Подели вест

Позивамо ученике 3. и 4. разреда да се пријаве на радионице и  упознају Чаробни свет магнета у петак 5. новембра у Научном Клубу Кикинда са почетком у 13 сати. Пријаве на csukikinda1@gmail.com.

Чаробни свет магнета је пројекат  који је добио признање Центра за промоцију науке и финансиран је за реализацију у научним клубовима Кикинда и Лесковац. Такође овај пројекат је добитник прве награде националног фестивала ,,Наука на сцени“ (Science on Stage) и биће један од четири пројектаиз Србије који ће бити  представљени на европском фестивалу ,,Наука на сцени“ у Прагу крајем марта, а биће једини представник наше земље у такмичарском делу тог фестивала.

Пројекат „Чаробни свет магнета” упознаје ученике са магнетима и магнетизмом, а развија и способност логичког, апстрактног и дивергентног мишљења кроз улогу малих истраживача и стваралаца. Методом радних станица ученици пролазе кроз различите задатке и експерименте који их доводе до закључака о карактеристикама магнета. Ученици записују своја запажања, дискутују и доносе закључке које излажу. На крају сваког експеримента разматрају где би се ова карактеристика могла применити у свакодневном животу. На крају, користећи функционална знања из физике и математике, они граде своја архитектонска уметничка дела са Геомаг магнетима.

Аутори и реализатори:

Тања Олеар Гојић и Мирјана Тишма, педагошки саветници, професори разредне наставе у ОШ,, Драган Лукић“, чланови Удружења УченIQ  и Менсе Србије.

Пројекат је финансиран од стране Центра за промоцију науке.