Еколошко образовање и васпитање у Нишу

Подели вест

Радионица за наставнике и ученике „Знањем против страха“ одржана је 22. децембра 2021. године у просторијама Научног клуба у Нишу. Овом радионицом настављене су активности у пројекту „Еколошко образовање и васпитање“, који се реализује кроз пројекте годишњег програма подржаних од стране Центра за промоцију науке Београд.

Тема радионице је била „Богатство и значај инсеката у Србији“. Програм је садржао тематску радионицу, квиз на принципу решавања лавиринта и могућност да учесници изблиза погледају препарирано стршљеново гнездо и стршљене, као и друге представнике света инсеката, а посебно итересовање су изазвале врсте које живе у пећинама и које се могу видети само кроз лупу.

На радионицама је учествовало 25 ученика петог и шестог разреда основних школа „Вожд Карађорђе“; „Цар Константин“ и „Свети Сава“ из Ниша.Радионице су реализовале Александра Затезало, ентомолог и Наташа Панић, андрагог из Завода за заштиту природе Србије. Други део радионице на тему „Гмизавци у Србији“ заказан је за почетак другог полугодишта, када ће бити представљене карактеристике, начин живота, место у природи и како су отровне и неотровне врсте змија корисне за подручје које настањују.