”ВОДА КОЈУ ПИЈЕМО” радионица у Крагујевцу

Подели вест

Научни клуб Центра за образовање Крагујевац, реализовао је у среду, 18. маја активност у оквиру пројекта „Вода коју пијемо“. Пројекат се финансира од стране Центра за промоцију науке кроз реализацију Годишњег програма рада НК Крагујевац на тему ВОДА. 

Пројекат представља комбинацију теренског и радионичарског рада. Након узимања узорка воде са језера Бубањ учесници су у Научном клубу Крагујевац учествовали у радионичарском раду.

Упоређивали су узорке воде са различитих локалитета, правили моделе водених екосистема, слушали предавање о значају воде за људски организам, и испитивали квалитет воде помоћу апарата.

Циљ ове активности је промоција и популаризација науке код деце и младих, као и развијање интересовања и мотивације за учењем, истраживањем и бављењем научним радом.

Учесници су развили свест о значају конзумирања квалитетне и здраве воде за одржавање виталности и здравља организма као и препознавање и уочавање штетног утицаја загађене или контаминиране воде по здравље човека

Ауторка и реализаторка је Марија Симић, професор биологије у ОШ „Драгиша Михаиловић“ у Крагујевцу. На радионици је присуствовало 18 учесника.