НК Лесковац учествовао на OpenSciComm конференцији

Подели вест

У организацији Центра за промоцију науке 24. и 25. новембра, у Југословенској кинотеци у Београду, по први пут је одржана конференција Open Science Communication, која је била посвећена научној комуникацији и концепту отворене науке.

Главне теме конференције биле су: научна комуникација, СТЕ(А)М (Science, Technology, Engineering, Art, Mathematics) образовање, грађанска научна истраживања, научно новинарство, повезивање уметности и науке, климатска писменост и друге.


На овој међународној конференцији прилику да представи свој рад имао је и Научни клуб Лесковац и Мејкерс спејс Центра за стручно усавршавање у образовању.


Делове пројеката „Ванвременски људи“, „Чаша чисте воде“ и „Физика као бајка“ као и остале активности и садржаје представили су: Анђела Костић Минић, директорка Центра; Анка Ивановић Цонић, координатор клуба; Оливера Ивановић, координатор клуба и Никола Младеновић, спољни сарадник клуба.


Учествовањем на конференцији желели смо да истакнемо значај постојања клуба у нашем граду, као и могућности које он пружа свим грађанима, укључујући и оне из руралних средина.