Предавање „Наставници и школе у доба ИКТ-а” у НК Ниш

Подели вест

Предавање „Наставници и школе у доба ИКТ-а”, одржано је у понедељак 27. фебруара у Научном клубу за 40 наставника. Путем Зум платформе предавање је пратило још 56 наставника. Предавање се реализује у оквиру пројекта Поверење у науку-повежимо се са науком, који је одобрен и финансиран од стране Центра за промоцију науке.

На предавању које су одржали проф. др Данијел Данковић и Милош Марјановић са Електронског факултета у Нишу, било је речи о формирању базе наставних материјала на српском језику и радионицама које је тим са факултета реализовао са ученицима основних и средњих школа. Посебна пажње је посвећена демонстрацији едукационих комплета електронских компонената који омогућавају ученицима да вежбају електронику и развијају логику. Централни део предавања био је посвећен представљању бесплатних софтверских алата који ученицима могу да помогну у решавању задатака из ИКТ области, као што су: Ltspice, Logisim, Tincercad. На крају предавања говорило се о алатима за комуникацију са ученицима, тестирање и анкетирање.

Предавачи су позвали наставнике да у сарадњи са Научним клубом Ниш организују радионице за ученике основних и средњих школа у наредном периоду.