РАДИОНИЦЕ КАЛИГРАФИЈЕ У НАУЧНОМ КЛУБУ КРУШЕВАЦ

Подели вест

Научни клуб Крушевац у сарадњи са ОШ „Брана Павловић“ Коњух од 9. до 13.  децембра организовао је шест радионица калиграфије „Калиграфија – више од лепог писања“

Програм радионица „Калиграфија више од лепог писања” је спој добре праксе новог и старог начина учења лепог писања, јединствен спој књижевности и ликовне уметности, чини је широка палета креативности, коју чине најразличитије технике писања слова и сликања.

Полазнике програма уводи у дивну разноликост калиграфије, дајући акценат колико на развијање осетљивости запажања, графомоторичке спретности, толико и на сензибилност и креативност. Неизоставан део је и упознавање културног блага наше баштине и писма. Рад је индивидуалан у групи и прилагођен је узрасту полазника.

Циљ програма је да се лепо писање схвати као област у којој се развијају умне, моторичке и визуелне вештине ученика.  „Калиграфија – више од лепог писања“ нуди деци основношколског узраста могућност да савладају свој рукопис и да упознају вештине традиционалне калиграфије кроз историјске епохе.

Реализатори су наставници основних школа са трериторије града: Слађана Јовановић, Виолета Вучић Ивановић, Ана Јовановић, Верица Соколовић, Сања Младеновић, Марина Лазаревић и Оливера Коларић као и координатор ове активности.