НЕДЕЉА ИСТРАЖИВАЧА У ЛЕСКОВЦУ

Подели вест

Током овогодишње Недеље истраживача у разноврсним програмима широм Лесковца учествовало је више од 1500 посетилаца

Јубиларна десета Европска недеља истраживача 2019 у Лесковцу обележена је богатим програмом у ком су уживали сви посетиоци, а највише они најмлађи.

Као што и сам слоган ове ноћи каже – Десета ноћ, кроз знање даје моћ! – Недеља истраживача донела је нова сазнања, нове вештине, нове информације, нова пријатељства, нове изазове и много забаве. Преко 1500 посетилаца имало је прилике да истражује, учи и забави се у овој научној недељи.

Поред активности које су организоване у просторијама Центра за стручно усавршавање у образовању и Научног клуба Лесковац, активности су се дешавале и у Народној библиотеци „Радоје Домановић“, Технолошком факултету Лесковац, дворишту Туристичке организације Лесковац, Народном музеју Лесковац и Хидроелектрани Вучје.

Програм Научног клуба Центра за стручно усавршавање у образовању ове године  подржао је, као и увек, Центар за промоцију науке, а остали партнери били су Град Лесковац, Технолошки факултет Лесковац, Астрономско удружење „Еурека“, ОШ „Драган Лукић“, Београд; Менса Србија; ОШ „Вожд Карађорђе“, Лесковац; ОШ „Светозар Марковић“, „Лесковац; ОШ „Васа Пелагић“, Лесковац; ОШ „Петар Тасић“, Лесковац; ОШ „8.октобар“, Власотинце; Гимназија Лесковац; ХТШ „Божидар Ђорђевић Кукар“, Лесковац; ОШ „Јосиф Костић“, Лесковац; Електронски факултет Ниш; Хаб иновативних едукација UNBOX, Ниш; RECAN Фондација за рециклажу лименки за пиће, Београд и Додо Студио Лесковац.

Спонзори овогодишње манифестације били су: Бивода из Бујановца, Дневник Југа – ЗДК медија билборди, штампарија Графо Пен Лесковац и ТВ Лесковац.