„Теорије завере и …. Вештачка интелигенција“ у Нишу

Подели вест

У Научном клубу РЦ Ниш , почела је реализација пројекта „У одбрану науке!“. Ово је пети програм из годишњег програма Научног клуба , који се реализује уз подршку Центра за промоцију науке. Друга трибина под називом „Теорије завере и …. Вештачка интелигенција“ заказана је за уторак 19.01.2021. у 18:00 часова.

Пројект: “У одбрану науке!” има за циљ да расветли истине изаблуде о неким актуелним питањима која се тичу зрачења, вештачке интелигенције, вакцинације и, генерално, утицаја псеудонауке и теорија завере на тренутно стање људи током пандемије. 

Учесници:

– Вукашин Станојевић, сарадник на смеру информатичких наука ПМФ-а у Нишу; држи неколико предмета везаних за вештачку интелигенцију, разјасниће највеће истине и заблуде о тој теми;

– Тамара Гештамов, новинарка из Србије која живи и ради у Лондону; говориће о лажним вестима из угла новинарства и каква је ситауција у Енглеској што се тиче теорија завера.

– Стеван Станојевић, координатор пројекта, дипл. психолог,мастер педагог и КБТ психотерапеут под супервизијом.

Пријављивање  за трибину је обавезно на пријавном листу РЦ до 18.01.2021.  на info@rcnis.edu.rs. Сви пријављени учесници добиће линк за приступ платформи Zoom дан пре реализације. Присутни наставници који трибину прате преко Zoom- a, добијају потврду  о стручном усавршавању на 2 сата на  своју е мејл адресу. Потврде издаје Регионални центар Ниш. (Правилник о сталном стручном усавршавању и напредовању у звања наставника, васпитача и стручних сарадника, „Сл.гласник број 48/18“).

Овај пројекат је један од десет пројеката који се реализују у оквиру годишњег програма Научног клуба. Реализацију пројеката омогућио је Центар за промоцију науке из Београда.