31 јануара, 2020

Ниш

Научни клуб Ниш

Научни клуб Ниш представља место окупљања свих који имају потребу са уче читавог живота и доприноси остваривању визије Центра да остане „Кућа учења“. Клуб је отворен кроз Меморандум о сарадњи, који су потписали Град Ниш, Центар за промоцију науке Београд и Регионални центар Ниш, и од 2016. године успешно функционише. У периоду 2016–2020. у Научном клубу је реализовано преко 230 различитих активности (интерактивне трибине, радионице, вођене изложбе, манифестације, предавања и 25 пројеката по Јавном позиву Центра за промоцију науке).

У овим активностима учествовало је око 12.000 наставника и ученика нишких школа. Центар је остварио сарадњу са деканима и наставницима факултета Универзитета у Нишу који су често предавачи или учесници активности у Научном клубу. Изграђена је успешна сарадња са директорима, наставницима, васпитачима основних и средњих школа и предшколских установа Нишавског, Пиротског и Топличког округа. Центар их подржава у изради и спровођењу пројеката из области популаризације науке и у њима има добре сараднике који са децом и ученицима учествују у различитим активностима Научног клуба. Центар сарађује и са установама културе (позоришта, Историјски архив, Народни музеј), Туристичком организацијом града, експертима за поједине области, који су постали сарадници у раду Научног клуба.

За потребе реализације садржаја активности из програма Научног клуба могу се користити ресурси Парка знања, који је опремљен наставним средствима за различите природне науке, као и још четири учионице, библиотека и конференцијска сала.

Научни клуб Ниш је у својој локалној средини добро позициониран, што се показује приликом великих манифестација, када нам се у активностима придружују и грађани Ниша.

Адреса

Париске комуне бб
18000 Ниш

Сајт

Контакт

Јелена Анђелковић
Jelena.Andjelkovic@gu.ni.rs
naucniklubnis@gmail.com


Учествујте у нашим садржајима онлајн

Овде иде цитат који може да буде дугачак два или чак три реда

Вести из клуба Ниш