„СЕНЗОРНИ ВРТИЋ“ у Горњем Милановцу

Подели вест

Научни клуб Центра за промоцију науке из Горњег Милановца реализоваће две од четири радиoнице у току месеца октобра, у оквиру пројекта ”Сензорни вртић”, који се финансира по Јавном позиву Центра за промоцију науке. Прва радионица под називом „Значај сензоперцептиввног развоја за целокупан раст и развој деце предшколског узраста“ биће реализована 8. октобра у просторијама Предшколске установе „Моје детињство“ у Чачку са почетком у 10 часова. Друга радионица под истим називом биће реализована у последњој недељи октобра у просторијама Предшколске установе “Лептирић” из Лајковца.

Циљ радионица је проширивање знања васпитача о: чулима и њиховом развоју, изради сензомоторних табли, као и размени искустава васпитача о изради сензорних дидактичких средстава и играчака едукативног карактера.

По угледу на реaлизацију пројекта „Сензомоторни зид и „Огледно-истраживачки центар“ план нашег тима је постављање двадесет едукативно-сензорних табли, две кућице, као и континуирана реализација огледно-истраживачких активности у пракси. Циљ ових активности је одрживост и проширивање поменутих пројеката. Табле ће бити постављене у холовима, гардеробама и кроз целу салу вртића. Играчке/табле имаће како сензоперцептивну тако и едукативну намену у области почетних математиких појмова, развоја говора и садржаја који се односе на свет који их окружује.

Почетак пројекта „Сензорни вртић“ започињемо са две интерактивне радионице са циљем размене искустава васпитача и проширивања знања о значају сензорног развоја и изради дидактичких средстава која подстичу овај развој. Предвиђено трајање ових радионица је 120 минута.