јануар 31, 2020

Лесковац

Научни клуб Лесковац

Преко пута школе поред реке, у самом центру града Лесковца, 2018. године отворен је први од 15 научних клубова у Србији – Научни клуб Лесковац!
Ову идеју покренуо је Центар за промоцију науке уз подршку града Лесковца и Центра за стручно усавршавање у образовању у чијим се просторијама и налази Научни клуб.
Циљ отварања био је децентрализација, промоција и популаризација науке на југу Србије. Од свог оснивања па све до данас стекли смо пуно пријатеља и партнера који заједно са нама покушавају да науку приближе свима на својствен начин и у томе бивају врло успешни о чему сведочи све већи број посетилаца свих старосних доба.
Пријатни амбијент и гостољубиви сарадници само су један део ове научне приче која окупља све љубитеље науке од најмлађих до оних који се науком баве професионално.
Научни клуб и Парк науке су места која окупљају школе, појединце, али и породице које своје време проводе забавно и едукативно. То су места где се кроз игру и забаву учи.
Поред предавања, радионица, обука, манифестација,…Научни клуб са Парком науке представља простор који свима омогућава да изађу из затвореног простора и науку истраже додиром, оком, ухом или неким другим чулом.
У складу са отварањем науке ка грађанима, Научни клуб омогућава и практиковање науке на отвореном захваљујући Летњој учионици која се налази у склопу дворишта Центра и која чини да спровођење активности у летњим месецима изазове још веће интересовање заљубљеника у науку.
Да наука живи у нашем граду и да је Научни клуб на правом путу показују наши резултати и успеси али и наши најдражи сарадници који о нама говоре овако:

„ 81.979.256 секунди чисте страсти, ентузијазма и разноврсног програма учинили су да Научни кпуб Лесковац са науком буде на ТИ! Више од 50.000 учесника, преко 500 радионица, 90 предавања, три године учешћа у Европској ноћи истраживача и јединствени Научни парк, увели су науку у лесковачку свакодневицу. “

Адреса

Лесковачког одреда 6
16000 Лесковац

Сајт

Контакт

Оливера Ивановић
olivera@csuleskovac.edu.rs
naucnikluble@gmail.com


Учествујте у нашим садржајима онлајн

Овде иде цитат који може да буде дугачак два или чак три реда

Вести из клуба Лесковац